KRAV MAGA

Historiek
Krav Maga betekent in het Hebreeuws "contact combat" en is het officiële zelfverdedigings- en gevechtssysteem van het Israëlische leger (IDF), de nationale politiediensten in Israël en andere veiligheidsorganisaties.


Krav Maga is onwikkeld door wijlen Imi Lichtenfeld (Sde-Or) tijdens zijn opmerkelijke carrière als hoofdinstructeur close combat van het IDF. Tijdens zijn legerdienst stelde Imi het officiële handboek van zelfverdediging en lijf-aan-lijf gevechten op. Nadat Imi het leger verliet in 1964, bleef hij het overzicht behouden over het aanleren van Krav Maga, zowel in het leger als in ordediensten. Hiernaast werkte hij onvermoeibaar door aan het verfijnen, verbeteren en aanpassen van Krav Maga voor de burgerbevolking. Imi overleed in 1998, maar zijn opvolgers blijven Krav Maga verbeteren, aanpassen en verdelen over de hele wereld.

 

Principes
Krav Maga is een praktisch en tactisch systeem dat je leert hoe je allerlei vormen van geweld en aanvallen kan voorkomen en overwinnen. Krav Maga leert je zelfverdedigings- en gevechtstechnieken, maar ook hoe je anderen kan beschermen.


Krav Maga is makkelijk aan te leren en te onthouden, wordt uitgevoerd op een natuurlijke en intuïtieve manier en is praktisch toe te passen in stresserende omstandigheden. Een essentieel deel van Krav Maga is de methodologie en manier van trainen.Krav Maga omvat volgende thema’s:

  • preventie, voorkomen, ontkomen en ontwijken
  • gevecht voeren wanneer men op de grond belandt
  • aanvallen en tegenaanvallen op allerhande doelwitten en vanop alle afstanden, naar verschillende hoogtes en in verschillende richtingen, uitgevoerd vanuit alle houdingen en gebruik makend van allerhande objecten
  • verdedigen tegen alle niet-gewapende aanvallen: stoten, slagen en trappen
  • ontkomen aan allerhande grepen en wurgingen
  • verdedigen tegen alle gewapende aanvallen en bedreigingen: mes en scherpe voorwerpen, stokken en andere stompe voorwerpen, vuurwapens
  • vastberadenheid en stressbeheersing
  • verdedigen tegen meerdere aanvallers


 

Copyright  © All Rights Reserved